Page 62 - ASM Yaşam Temmuz 2022
P. 62

Cevizli                                                              6. Brownie harcımıza 1 su bardağı un, 1




                                                                     Vişneli                                                              paket vanilya ve çeyrek çay kaşığı tuzu da
                                                                                                                                          ekleyip yavaşça karıştırdım. Bu aşamada
                                                                                                                                          çok fazla karıştırmamaya özen göstere-
                                                                     Browni                                                               lim.


                                                                                                                                          7. Son olarak iki yemek kaşığı dolusu


                TARİF: Dr. Halil AKTAŞ                                                                                                    cevizi de ekleyerek karıştırmaya
                                                                                                                                          devam ettim.

                                                                                                                                          8. Tezgaha pişirme kağıdını aldım üzerine
                                                                                                                                          kare borcamımı koyarak  ölçüsünü alıp,
                 GEREKLİ MALZEMELER                             Cevizli vişneli                                                           kağıdın fazla kısımlarını kestim, pişirme
                                                                brownie’yi nasıl
                                                                                                                                          kağıdını borcamımın içine serdim. (Böy-
                  150g tereyağı                                 yaptım?                                                                   lelikle browniem pişerken hem kabımız
                                                                                                                                          kirlenmeyecek hem de brownieyi rahatça
                  200g bitter çikolata                          1. İlk olarak 150 g tereyağını                                            çıkartabileceğiz.)

                  3 adet yumurta                                tencereye alarak yavaşça yağın                                            9. Brownie harcını borcama boşalttım ve
                                                                yanmamasına dikkat ederek
                  1 su bardağı toz şeker                        erittim.                                                                  üzerini düzledim.

                  1 su bardağı un                               2. Yağ tamamen eridikten                                                  10. Üzerine vişneleri aralıklı olarak

                  1 paket vanilya                               sonra fazla bekletmeden tencereyi                                         dizdim.

                  Çeyrek çay kaşığı tuz                         ocaktan aldım ve bitter çikolataları                                      11. Son olarak cevizleri de aralarına
                                                                kırarak tencereye  ilave ettim. Bir
                  2 yemek kaşığı ceviz                          spatula ile karıştırarak sıcak yağın                                      yerleştirdim.
                                                                içerisinde çikolatayı erittim.
                  1 su bardağı vişne                                                                                                      12. Hazırladığım brownieyi önceden

                  Yarım çay bardağı ceviz                       3. Robotta  3 yumurtayı yüksek                                            ısıttığımız 165° fırında yaklaşık 40 dakika
                                                                devirde çırptım.(mikserle karıştırma                                      pişmeye bıraktım.
                                                                kabında da yapabilirsiniz.)
                                                                                                                                          13. Tam kıvamında pişmiş içi gayet
                                                                4. Köpürmeye başlayan yumurtaya  1                                        nemli vişneli ve cevizli browniemiz
                                                                su bardağı toz şekeri ilave ettim                                         servise hazır.
                                                                köpürüp beyazlaşıncaya kadar
                                                                robotta çırpmaya devam ettim.                                             Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


                                                                5. İyice köpürdükten sonra ilk sıcağı                                     Not: Keklerinizde yumurta kokusundan
                                                                çıkmış olan tereyağlı çikolata                                            rahatsız oluyorsanız bir çimdik kadar tuz
                                                                karışımını da yumurtalı karışıma ilave                                    ilave etmeniz faydalı olacaktır.  Dilerseniz
                                                                ederek tamamen karışıncaya kadar                                          ceviz yerine fındıkta kullanabilirsiniz.
                                                                çırpmaya devam ettim.


               62                                                                                                                                                                                                                63
   57   58   59   60   61   62   63   64   65